Acupunctuurpraktijk

Welkom bij de Acupunctuurpraktijk

Mijn naam is Bart Hendrickx, en welkom bij De Acupunctuurpraktijk.

Een holistische visie op gezondheid, dat is wat je al kon lezen op deze website, maar wat is dit eigenlijk en waarom is dit nu zo belangrijk.

In De Acupunctuurpraktijk bekijk ik de mens als “geheel” en niet als “delen”,  startend met de onlosmakelijke relatie tussen lichaam en Geest.

Door mijn westerse paramedische scholing,  latere expertise in electrofysiologie door samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen in binnen en buitenland, te combineren met mijn opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde aan het OTCG te Antwerpen, heb ik de mogelijkheid om de mens vanuit verschillende denkwijzen te benaderen.

Op deze manier kan er een behandelingsplan opgesteld worden dat zowel uniek, als complementair met ander behandelingen kan zijn. Gesteund op een grondige anamnese tijdens een eerste kennismakingsgesprek, kennis van  evidence based acupuncture en de concepten van de traditionele Chinese geneeskunde, kunnen problemen aan de wortel aangepakt worden. Het is meer dan kijken naar symptomen, het is de kennis om de mens te zien.

In De acupunctuurpraktijk werk ik samen in een lokaal netwerk van onafhankelijke therapeuten en consulenten met elk hun eigen expertise op vlak gezondheid, zoals bv: voedingsadvies, psychotherapie en Chinese bewegingsleer. Niet alleen vervolledigen wij op deze manier het therapeutisch aanbod. Het delen van ervaringen, kennis en inzicht houdt ons zo scherp als de naaldjes die ik gebruik.

Kortom, een holistische visie op gezondheid is niet zomaar een slagzin, maar DE manier waarop ik kijk naar de mens: groter dan de som der delen, en deel van een groter geheel. Streven naar een lichaam en geest in harmonie met zichzelf, elkaar en hun omgeving. Alleen zo kan jij je beste zelf zijn.

Praktisch

Je kan in onze praktijk terecht na afspraak. Neem contact met ons op voor meer informatie. We staan je graag te woord.

Contactgegevens

+32494505057
deacupunctuurpraktijk@gmail.com

Locatie

Kapelstraat 64
3370 Boutersem